Het mysterie van de tent op de speelplaats van De Wijzer...

Het mysterie van de tent op de speelplaats van De Wijzer...

Sinds maandag staat er een tentje op het grasplein van onze speelplaats. Het is een groot mysterie hoe dat tentje er gekomen is! Iedereen vraagt zich af wie er op onze speelplaats slaapt. Wat we wel weten, is dat er in de buurt van de tent een waslijn hangt. Deze morgen zagen we was op de lijn hangen... Op vraag van enkele leerlingen ging meneer de directeur op onderzoek uit. Net toen hij van plan was om de tent te openen, hoorde hij iemand luid en zwaar ademen, noem het maar snurken :) Hij heeft onmiddellijk zijn speurtocht stopgezet. Het mysterie blijft onopgelost...

We deden alvast een interview met enkele kinderen uit de derde kleuterklas die er meer over lijken te weten. Ze hebben een vermoeden dat Sint-Maarten of Zwarte Piet in de tent overnachten. Ze zijn het echter niet zeker, want ze vrezen dat het toch wel wat koud is in de tent. Juf Trui durfde de tent al eens open te maken en zag een slaapzak en een matje liggen.
Leon uit de derde kleuterklas denkt dat we brieven in de tent kunnen leggen en dat Piet of Sint die er 's nachts kunnen uithalen. Hij weet ook te vertellen dat het pak aan de waslijn een echt pietenpak is. Leon heeft thuis een pietenpak dat er sterk op gelijkt. We waren ook benieuwd of de kinderen al een verlanglijstje hebben. Lucas weet nog niet wat hij aan de Sint wil vragen, maar hij gaf zondag wel al een brief af. Liam vraagt iets om mee te bouwen. Leon wil heel graag een ninjapop krijgen van Sint en Piet. Elias droomt van een politiekantoor. 
We zijn benieuwd...

Wil je nog enkele foto's zien? Klik dan op:  wink